Media Kapak

[VIDEO PENUH ]Kalau Dia Mencuri Pun Perlukah Boogelkan Dia – Netizen [VIDEO PENUH ]Kalau Dia Mencuri Pun Perlukah Boogelkan Dia – Netizen
Kecoh di media sosial rakaman video seorang wanita ditangkap mencuri dan dipukul oleh orang ramai.Menerusi sebuah video yang dikongsikan di Facebook, wanita itu berjaya... [VIDEO PENUH ]Kalau Dia Mencuri Pun Perlukah Boogelkan Dia – Netizen

Kecoh di media sosial rakaman video seorang wanita ditangkap mencuri dan dipukul oleh orang ramai.Menerusi sebuah video yang dikongsikan di Facebook, wanita itu berjaya ditangkap oleh orang ramai dan akibat berang dengan sikap wanita itu mereka telah memukul serta menarik pakaiannya.

Video yang berdurasi selama 36 saat itu dikatakan berlaku di Jongkarta, Indonesia dan telah ditonton lebih 17 ribu kali dan dikongsi lebih 3,000 oleh netizen.

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut melahirkan rasa geram dengan tindakan yang dilakukan oleh orang ramai kerana mereka dikatakan mengambil tindakan sendiri dengan memukul wanita tersebut.

AzmiAriff: “Kalau ye pun dia mencuri, takkan la sehingga menarik pakaiannya? Mungkin dia mempunyai masalah sendiri sehingga mengambil keputusan untuk mencuri.”

Marwan: “Jangan la mengambil tindakan sendiri. Lebih baik serah sahaja kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan dan menangkap perempuan itu. Ini tidak sesuka hati ja menarik baju dan memukul.”

Adi Setiya: “Tak boleh main menghukum perempuan itu dengan tindakan sendiri. Negara ini ada undang-undang. Cuba bayangkan perkara itu jadi kepada ahli keluarga kamu.”

RazakAziz: “Sayangnya dah cantik tetapi mencuri pula. Apa la nak jadi dengan masyarakat zaman sekarang yang mahu cari duit dengan cara mudah. Baik pergi cari kerja yang halal.”

Putra: “Jangan salahkan dia, salahkan kerajaan kerana ekonomi yang tidak menentu menyebabkan orang ramai melakukan jenayah tanpa berfikir panjang akibat terdesak.”

Kalau Dia Mencuri Pun Perlukah Boogelkan Dia – Netizen

Kalau Dia Mencuri Pun Perlukah Boogelkan Dia – Netizen

Posted by Kisah Viral TV on Friday, April 13, 2018

Kredit: http://www.kepohkuat.net/global/videokalau-dia-mencuri-punperlukah-bogelkan-dia-netizen/