Media Kapak

Dalam Bilik Kami Bersama, Tapi Pintu Bilik Suami Biarkan Terbuka Untuk Menjaga Hati Ibunya! Dalam Bilik Kami Bersama, Tapi Pintu Bilik Suami Biarkan Terbuka Untuk Menjaga Hati Ibunya!
Salam. Aku nk mintak pendapat sama ada aku kena mintak cerai atau stay je dgn suami aku. Masa aku pregnant, mak dia marah2 aku... Dalam Bilik Kami Bersama, Tapi Pintu Bilik Suami Biarkan Terbuka Untuk Menjaga Hati Ibunya!

Salam. Aku nk mintak pendapat sama ada aku kena mintak cerai atau stay je dgn suami aku. Masa aku pregnant, mak dia marah2 aku siap tunding jari kat aku. Tahu apa dia cakap. Aku banyak menyusahkan hidup anak dia sbb mintak makan macam2 sepanjang aku pregnant.

Allahu. Luluh hati aku. Lagi sadis suami aku tak backup aku langsung. Dia diamkan aje. Aku ni isteri dia yg mengandungkan anak dia. Tapi dia boleh buat bodoh bila aku kena macam tu. Mak dia suka2 hati masuk bilik aku suami isteri tanpa meminta kebenaran even semasa kami sedang ‘bersama’.

Ya pintu bilik tak berkunci sbb suami aku takut mak dia terasa hati. Kelakar kan. Aku menyusukan anak aku kat bilik pun dia terjah masuk paksa aku berhenti menyusukan anak atas alasan nak mandikan baby pada pukul 8 pagi. Maka stress lah aku sepanjang berpantang. Suami mmg langsung tak kesian kan aku. Bila aku balik rumah mak aku, dia langsung tak ambil tahu makan minum aku.

Pampers anak aku habis pun mak ayah aku yg beli. Berurut lps berpantang pun mak aku yg cari dan bayar. Dah org tak ambil tahu takkan aku nak terhegeh hegeh kan. Aku dah pegi pejabat agama. Kitaorg pun dah kena sekolah aka sesi kaunselling. Sejak sesi kaunselling tu dia terus lenyap.

Aku stay kat rumah mak aku. Cuma aku pelik ada ayah sanggup tak jumpa anak berhari hari. Tanya khabar pun tak. Mungkin tuhan temukan aku dgn yg salah sebelum aku jumpa yg tepat. Suami aku ni jenis macam mana sbnrnya?

Respon FB :

Kalau baik kefahaman agamnya, tahu apa tanggungjwbnya, insyaAllah dia dpt menjalankan tanggungjwbnya dgn baik…tak nak mak terasa hati bukanlah alasan yg terbaik utk tidak mengunci pintu ketika bersama..ketika bersama, kita dlm keadaan mengaibkan, isteri dlm keadaan mengaibkan, jd tugas jaga aib tanggungjwb siapa? berdoa pd Allah utk minta petunjuk akan apa yg perlu dilakukan seterusnya…tgok kpd kecenderungan hati awk utk pilih jln yg mana…

suami sis anak mak..serba serbi ikut cakap mak nya..tapi biarlah berpada2…nie sy tengok maknya dah control….sy baca naik geram…bg sy memang elok sis duk rumah mak & ayah sis…soal suami tak tanya khabar ank dia..lantaklah…janji sis & baby selamat duk rumah mak & ayah sis…jaga anak tue lelelok…

Ramai je lelaki mcm.nie sis..kita je yg terhegeh2 call..whatsapp..kalau berdepan kata2nya lebih manis dr susu pekat..boleh kena diabetis..tapi belakang kita..lain jadinye.hidup mati anak isteri pun xambik tau…berhari2 xdgr khabar berita pun xpe..rsanya xkisah kot..sis fikir elok2 seblm buat keputusan.buat solat istikharah..solat hajat.kalah masih sayangkan hubungan.minta Allah lembutkan hatinya..jadikan dia suami soleh…cuma sy nak ckp..kita mampu hidup sendiri..berdiri di atas kaki sendiri..yakin dgn rezeki Allah..

Ko tggalkan laa.mmg la ank lelaki tggujwb kat mak.tp mak kene laa pakai hotak disitu.yg sisomi pon kene la pakai molekul yg behubung dlm kepale hotak tu jugak.gamak ta mau jugak ko hentak kepala beliau kat pintu bilek air pastu baru ko tggalkan.

Suh laki kamu mengadap pantat mak dia je . Jangan sbuk na ad bini . Kisah kamu kak , sama je nan aku . Last2 aku amk pndekatan mtk cerai . Aku bhgia nan ank aku . Dr hdup nan suami taw na dgr ckp mak je . Yg si mak org tua ni pn satu , da taw nak ank tu ngadap dia je , jgnla bg ank jantan kamu tu kawen . Pastu na seksa perasaan menantu plak . Eh ni mula la aku na mencarut spesis mertua cmni .

suami awk tak matang..ank mak..ntah lah dik..semua org x nak cerai kalau boleh…tp dr adik mkn ati…selagi adik ada mak bapak..alhamdullilah ada tmpt mengadu..adik teruskan hidup sendiri dgn ank.susah hidup dgn ank mak..dan susah dpt mak mertua yg tak reti nak paham..biar susah tanpa suami dr terus2 makan hati.bina hidup br dgn ank..tu lebih membahagiakan.

ibu mmg perlu d utamakan…tetapi klu utaman ibu abaikan ank isteri itu salah….ibu mertua puan tidak boleh terima yang ank dia ada tanggungjawab lain selain dari dia sndiri…itu pndapat saya.